HTML

couch potato

Ez meg az jelenleg futó sorozatokról (drama, comedy, reality, dramedy, etc.) leginkább angol nyelvterületről (UK, US, AU, de azért egy kis HU is). Minden, ami jó meg üt!

Friss topikok

2012.10.30. 01:40 zedtheant

Long Island Medium - 3x14

Please, spirits, leave her alone today.

Már csak két rész van a harmadik évadból. Valahol az évad elején robbant fel a Theresa-bomba, akkor vált ugyanis igazán ismertté a műsor főszereplője. Theresa médium és gyakorlatilag a túlvilágról közvetít üzeneteket. Hogy most ezt elhisszük vagy nem, valahol mindegy, a lényeg, hogy tud segíteni a gyászolóknak és a műsor egész szórakoztató, mégpedig az állandó "kielégülés" miatt.

Személy szerint egyik héten jobban elhiszem, amit látok, másik héten kevésbé. Megfoghatatlan a dolog, annyi biztos és a tudomány nem tud vele mit kezdeni. Sok olyan részlet van, amit (ha elfogadjuk, hogy Theresa nem tud előre semmit a kuncsaftjairól) tényleg csak az eltávozott rokonoktól tudhat, viszont sokszor nagyon homályosak a megfogalmazásai (főleg group readingeknél, ahol nagyobb csoportokkal "dolgozik"). Végül is inkább afelé hajlok, hogy hiszek a dologban, mivel nyilván nem kérdés-felelet alapon kommunikál a szellemekkel, hanem valahogy értelmeznie kell az infókat, amiket kap és elfogadható, hogy ez nem mindig clear-cut.

Azért is jó a sorozat egyébként, mert a család tagjai (férj + két gyerek) nagyon szerethetőek, érdekesek és egyediek. A részek kábé 50-50%-ban tartalmaznak readingeket (amikor Theresa üzeneteket közvetít) és eseményeket a család mindennapi életéből. Mondjuk én jobban bírnám, ha az egész műsor readingekkel lenne teletűzdelve, viszont kell azért a karakterizálás is, hiszen mégiscsak egy realityről van szó, amit a karakterek visznek el a hátukon.

Van egy olyan érzésem, hogy így a szezon vége felé elfogytak a legerősebb readingek és a gyengébbeket pakolták be (nem számítva a nagy sikerre, eredetileg talán kevesebb résszel számoltak), de ez csak tipp. Persze elment mind a kettő (vagy két és fél, ha azt a nyúlfarknyit is beleszámoljuk a hajón) és voltak egyedi infók is, amik a kedvenceim (ezek azok, amiket elvileg csak a kuncsaft és a halott tudhatnak), de azért láttam már érdekesebbeket is a szezonban. A rész másik fele Theresa és apja, Nick közelebb kerüléséről szólt, amit viszont kissé erőltetettnek éreztem, dehát reality, valamivel meg kell tölteni a részeket. Mindegy, a 6/10-et még így is megkapja és várom a jövő hetet a két (?) szezonzáró epizóddal.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika reality TLC US Long Island Medium


A bejegyzés trackback címe:

https://couchpotato.blog.hu/api/trackback/id/tr744878250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása